Yoga met Bibi

Er zijn heel veel soorten yoga, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Yoga met Bibi, is niet 1 bepaalde stroming, dat je moet kiezen tussen Yin en Yang.

Ik vind het belangrijk dat er in de les zowel Yin Yoga als Yang Yoga wordt aangeboden. De ene keer is de Yin meer aanwezig en de andere keer de Yang. Dit heeft te maken met de seizoenen, wat voor weer het is, maar ook op welk tijdstip je de yoga volgt. Ik kijk ook naar de groep, wat er op dat moment meer nodig is.

Yoga Ontspanning

Yoga Ontspanning is een zachte vorm van Yoga. Tijdens deze Yoga wordt gebruik gemaakt van Yin oefeningen, maar ook oefeningen uit andere yoga stromingen. De houdingen en bewegingen zijn zacht, rustig en in een flow.
Je gaat op een rustige manier je lichaam en je gevoel observeren en dit verleggen.
Je leert je spieren ontspannen en te veel aan spanning los te laten, daarnaast gaan we oefenen met meer stilte en rust in je hoofd te creëren.

Chakra Yoga Deugden

Chakra’s zijn energie punten in het lichaam die je niet kunt zien. Je kunt leren om hun energie te ervaren. Iedere chakra heeft een eigen keur, element, emotie en plek in het lichaam.

Wanneer de energie goed door de chakra’s stroomt komen de positieve eigenschappen, deugden die je van nature bezit, te voorschijn.

Yoga heeft als doel om een balans te vinden tussen lichaam, geest en ziel, zodat je eenheid ervaart. Deugden zijn concrete handvatten om jou te helpen dit doel te bereiken.