250

Fertiliteit

Sinds het voorjaar 2017 ben ik, Bibi, gediplomeerd Fit For Fertility Yoga Coach. De opleiding heb ik gevolgd bij fertiliteits-guru Rika Lukac (van het boek Innesteling), die niet alleen persoonlijk mooie resultaten behaalde met haar strategie van voeding en yoga, maar ook vele, vele vrouwen hielp om hun grote kinderwens te laten uitkomen. Helaas is zwanger worden niet voor iedereen even vanzelfsprekend en gaat er soms een langdurig, pijnlijk en verdrietig traject aan vooraf.

Het doel is om vrouwen te helpen in het soms moeilijke proces van zwanger worden en hen te ondersteunen met advies over voeding, yoga en een bewuste levensstijl. Ik wil je graag laten zien dat je, in welke fase of traject je ook zit, invloed kan uitoefenen op je lichaam en geest. Doormiddel van diepe ontspanning, plezier, bewust omgaan met je voeding en natuurlijk yoga. Dit kan bevorderende condities creëren die voor zwanger worden en blijven, zo hard nodig zijn.

De cursus

De cursus Fertiliteit & Yoga wordt aangeboden in een reeks van acht lessen voor acht weken, met oa. Yoga, Voeding en Creatieve Expressie. Deze opzet hebben we gekozen om het mogelijk te maken de oefeningen en de voedingstips stap voor stap te integreren in je dagelijkse leven. De cursus is geen quick-fix, maar kan je het beste zien als een stap op weg naar een bewustere levensstijl waarin goede voeding en ontspanning een grote rol spelen.De lessen uit de cursus bestaan ieder uit een deel theoretische achtergrond en uitwisseling, en een aanzienlijk gedeelte besteden we aan het beoefenen van de FertiliteitsYoga-oefeningen. Het doel is dat de series uit de cursus een onderdeel worden van je dagelijkse leven zodat je een levensstijl kan ontwikkelen die bevorderlijk is voor zwanger worden en zwanger blijven.

We besteden aandacht aan:

  • De invloed van (chronische) interne en externe stress op ons lichaam en onze hormoonbalans, en hoe dit impact heeft op de wens om zwanger te worden.
  • De invloed van voeding. We bekijken en ervaren hoe een goede en gezonde voeding ondersteunend kan zijn voor je lichaam, je gemoedstoestand en je wens om zwanger te worden.
  • Wat regelmatige en specifieke yogabeoefening kan betekenen voor je kinderwens, en hoe je hiermee thuis aan de slag kan.